For en dag å se tilbake på!

I 2022 var det to år siden vi sist arrangerte Skisprint i Drammen. Og for et comeback vi fikk. Vi hadde lagt de tyngste periodene med nedstengning grunnet Covid 19 bak oss, og kunne endelig glede oss over ski- og folkefest i sentrum. I strålende solskinn, som så ofte før.

Innledningen til sprinten var allikevel helt spesiell. Krigen i Ukraina påvirket på flere måter. Vi er glad russere og hvite-russere til slutt reiste hjem. Publikum og samarbeidspartnere sørget for at vi fikk vist vår solidaritet med folk i Ukraina gjennom å farge arrangementet i fargene til det Ukrainske flagget, i tillegg til det norske som vi alltid har mange av rundt løypa.

Vi var allikevel ikke helt fri for konsekvenser av korona. Hele det norske herrelandslaget ble smittet helgen tidligere, i Lahti. Det ga mange unge norske løpere sjansen. De bet godt fra seg, uten å nå helt opp. Sivert Wiigs fjerdeplass må allikevel sies å være en meget sterk prestasjon.

Veldig gledelig, med norske øyne, var det å se Maiken Caspersen Fall tilbake i form. Hun vant for 6. gang i Drammen.

Lokalt gledet vi oss over å ha Konnerudløperne Kristine Stavås Skistad Maria Hartz Melling på start. Maria kom akkurat utenfor kvalifisering til finalene med en 32.plass. Kristine røyk først i kvartfinalen og endte på 18.plass.

Nok en gang leverer Drammen en skisprint mediene skryter av, og publikum ser ut til å glede seg stort over.

Tusen takk til løpere, publikum, samarbeidspartnere og våre fantastiske frivillige.

 

Velkommen tilbake i 2023!